Rooman kaduilta löytyneen mysteeritytön tapaus: Hänen isänsä on kotoisin Suomesta

Rooman kaduilla asuva tyttö sanoi olevansa Maria. Facebook

Jerri Koskinen

Rooman kaduilla asuneet ja nyt tunnistetun englantia puhuvan tytön isä on kotoisin Suomesta. Tahvo Jauhojärvi ilmoitta Facebookissa olevansa kotoisin Lapista, Kallon kylältä.

– On vaikeaa, kun lapsi katoaa ja sitten on tuskallista nähdä hänen kuviaan Daily Mailissa kodittomana Roomassa, Jauhojärvi kirjoittaa Facebookissa.

Mysteeri alkoi ratketa, kun Tahvo Jauhojärvi otti yhteyttä tiistaina englantilaisen Daily Mailin toimitukseen ja kertoi, että koditon nainen on hänen tyttärensä.

Naisen jopa veikkailtiin olevan Madeleine McCann, joka katosi mystisesti Portugalin Algarvessa vuonna 2007.

Rooman kaduilla asunut on kuitenkin isän mukaan EmblaJauhojärvi Ruotsin Tukholmasta. Hän kärsii Aspergerin syndroomasta ja on ollut kateissa kuusi kuukautta. Embla katosi kotoaan maaliskuussa.

– Tiesin, että hän oli lähdössä Italiaan opiskelemaan kieltä. Olen yrittänyt kuuden kuukauden ajan saada apua Ruotsi poliisilta siinä onnistumatta. Haluan hänet kotiin, Tahvo Jauhojärvi kertoo Daily Mailin haastattelussa.

Tahvo Jauhojärvi erosi Emblan äidistä 13 vuotta sitten, minkä jälkeen Embla on asunut isänsä luona viimeiset kahdeksan vuotta. Isä ei saanut kontaktia tyttäreensä sen jälkeen, kun tämä lähti Italiaan.

Ruotsin poliisi puolestaan ei ilmeisesti ottanut asiaa vakavasti sen vuoksi, että Embla on täysi-ikäinen.

– Toivomme nyt, että Italian poliisi löytää hänet taas ja toimittaa psykologille. Sitten voimme hakea hänet Ruotsiin ja toimittaa sairaalaan, isä kertoo Daily Mailille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.