Rooman kaduilta löytyi englantia puhuva mysteerityttö - Onko hän Madeleine McCann?

Rooman kaduilla asuva tyttö sanoo olevansa Maria. Facebook

Jerri Koskinen

Muun muassa sosiaalisessa mediassa pohditaan kuumeisesti, kuka on Rooman kaduilla asuva englannin kieltä puhuva tyttö, ketä ei ole tunnistettu. Availujen mukaan hän voisi olla brittiläinen Madeleine McCann tai vaihtoehtoisesti kateissa oleva amerikkalainen Amanda Adlai.

Tyttö vastaa kysyttäessä olevansa Maria, ja hänen on arveltu olevan kotoisin Yhdysvalloista, Britanniasta tai Itä-Euroopasta. Hän ei puhu ollenkaan italiaa, vaan vastaa kysymyksiin englanniksi.

 

Madeleine katosi kuusi vuotta sitten.

Madeleine katosi Algarvessa vuonna 2007.

The Sun -lehdessä arvioidaan, että tyttö näyttää vanhemmalta kuin Portugalissa vuonna 2007 mystisesti kadonnut Madeleine, joka olisi nyt 13-vuotias. Amanda Adlai puolestaan katosi Michiganissa vuonna 2008. Yksi Rooman katujen tyttöön linkitetty on Maria-Brigitte Henselmann, joka katosi Saksassa vuonna 2008.

Rooman poliisi kertoo The Sunille, että tyttöä yritetään paraikaa tunnistaa. Koska tätä ei epäillä mistään rikoksesta, ei häneltä ole otettu sormenjälkiä. Poliisin mukaan hän ei kuitenkaan ole toistaiseksi täsmännyt kehenkään kadonneeksi ilmoitettuun.

Viranomaisten yksi veikkaus on, että tyttö on vain harmiton kotinsa menettänyt, joka ei ole sotkeutunut huumeisiin tai rikoksiin.

Mysteeritytön ahdinko oli esillä Italian televisiossakin. Ohjelmassa esitetään ratkaisemattomia mysteerejä ja kadonneiden ihmisten tapauksia.

Tuottajat saivat ohjelman esittämisen jälkeen yhteydenoton Hollannin poliisilta, joka etsi Amsterdamissa kadonnutta tyttöä. Hollantilaistyttö kuitenkin löytyi.

Erilaiset kampanjat yrittävät nyt kuumeisesti löytää tytölle perheen jouluksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.