Uusi Lidl esittäytyi lähialueen asukkaille: "Tavaraa täällä ainakin on"

Haapaniemen Lidl kutsui lähialueen asukkaita tutustumaan liiketiloihinsa keskiviikkona. Tarjolla oli kalakeittoa, ruisleipää ja suklaata. Juha Poutanen

Veera Jääskeläinen

500 kuopiolaista pääsi tutustumaan Haapaniemen uuteen Lidliin jo keskiviikkoiltana. Tilaisuuteen oli kutsuttu lähialueen asukkaita. Asiakkaille liike aukeaa torstaina.

– Hienolta näyttää. On tämä ihan eri näköinen kuin muut Lidlit, sanoo Marjaana Leppänen.

S-market Ykkösrasti ja Siwa ovat sijainneet alueella jo aikaisemmin. Leppänen arvelee niiden kärsivän Lidlistä jonkin verran. Toisaalta hän uskoo alueen muiden kuin ruokakauppojen myynnin saavan virkistystä Lidlistä.

– Liikennemäärät ovat muutenkin tässä aika suuret, ja uskon, että Lidl vielä lisää liikennettä, Leppänen sanoo.

Tavaraa täällä ainakin on, toteaa Veli Saksman. Hän ja puoliso Liisa Saksman asuvat lähellä ja ovat tulleet tutustumaan uuteen Lidliin ja tekemään pientä hintavertailua.

Liisa Saksman arvelee, että Lidlin tulo naapurustoon on hyvä asia. Hän uskoo tekevänsä ostoksia ainakin välillä myös Lidlissä.

– Siitä on puhuttu, että S-marketin asiakkaat varmaan vähenevät, koska nämä ovat vierekkäin, hän toteaa.

– Kyllä se Ykkösrastille on ainakin paha paikka. Niiden pitää varmaan Prisman hintoja alkaa pitää, jos aikovat pärjätä, Veli Saksman sanoo myös.

Pinja Tukiainen ja Emma Simonen pitävät uuden Lidlin ilmeestä.

– Tämä on tosi tilavan tuntuinen, ja katto on korkealla, sanooTukiainen.

– Kaikkea ei ole ahdettu yhteen kasaan. Tämä on avara, mikä on kiva juttu, lisää Simonen.

Vaikka Lidlit ovat molemmille kauppoina tuttuja, kumpikaan ei ole aikaisemmin tehnyt säännöllisesti ostoksiaan Lidleissä, koska niitä ei ole ollut lähellä. Tukiainen uskoo oman ostoskäyttäytymisensä nyt muuttuvan.

– Alan käymään täällä sen sijaan, että kävisin Ykkösrastilla, arvelee Tukiainen, jonka kotoa on uuteen Lidliin vain sata metriä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut