Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elli Aaltosen seuraaja aloittaa vasta helmikuussa

Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) uuden ylijohtajan haku on käynnistynyt. Nykyinen ylijohtaja Elli Aaltonen siirtyy Kelan pääjohtajaksi 1. tammikuuta alkaen.

Valtiovarainministeriön ylitarkastaja Jaana Salmi kertoo, että avin uusi johtaja aloittaa virassaan helmikuun alussa, jos prosessi etenee suunnitelmien mukaan. Tammikuun ajaksi nimitetään viraston sisältä määräaikainen johtaja.

Tämä johtuu siitä, että valintaprosessille haluttiin varata riittävästi aikaa. Ylijohtajan viran hakuaika alkoi keskiviikkona 16. marraskuuta, ja se jatkuu 8. joulukuuta saakka.

– On ennakoitu sitäkin, että valittava henkilö on todennäköisesti töissä jossakin, ja riippuen siitä, hakeeko hän virkavapautta vai irtisanoutuuko, niin sekin prosessi kestää yleensä ainakin kuukauden. Jos joulukuun aikana saadaan päätös tehtyä, niin harva henkilö pystyy heti vuodenvaihteessa aloittamaan, Salmi toteaa.

Avin ylijohtajan virka täytetään vuoden 2018 loppuun saakka johtuen siitä, että aluehallintovirastojen on tarkoitus lopettaa toimintansa maakuntahallinnon uudistuksen yhteydessä. Salmen mukaan harkinnassa oli myös täyttää kaksi vuotta kestävä virka ilman hakumenettelyä.

– Katsottiin kuitenkin, että kun aluehallintovirastot ovat maakuntauudistuksen tiimoilta ison muutoksen kohteena, niin haluttiin virastolle hakea vielä päätoiminen johtaja.