Pyörätuolitanssin suosio on kasvussa

Tanssipari Annamari Pulliainen (vas.) ja Anna Kovacs-Voipio osallistuivat pyörätuolitanssijoiden leirille viikonloppuna. Juha Poutanen

Ansa Heinonen

Jos rakastaa musiikkia ja tanssia, mutta jalat eivät sairauden tai vamman takia toimi, on tarjolla laji, jota voi harrastaa omaksi ilokseen tai kilpailla tavoitteellisesti. Kyseessä on pyörätuolitanssi, jonka suosio Kuopion seudulla on kasvussa. Ohjaajia kaivattaisiin lisää.

Näin kertoo tanssinopettaja, tanssituomari ja lähihoitaja Harri Kokkonen, joka opettaa pyörätuolitanssia Kuopion kansalaisopistossa. Ryhmään kuuluu kymmenkunta tanssiparia.

 

Pyörätuolitanssissa kilpaillaan vakiotansseissa ja lattareissa, kuten tanssikilpailuissa muutenkin.

Tärkeää on, että jokainen tanssija tuo esiin tanssin luonteen aktiivisesti omalla liikuntakyvyllään:

– Vaikka musiikki poistettaisiin, on tanssijan liikkeistä nähtävä mistä tanssista on kysymys, Kokkonen sanoo.

– Pyörätuolitanssissa ei voida tehdä sivuaskeleita, ja nousut ja laskut tehdään vartalolla eikä jaloilla, hän antaa muutaman esimerkin.

Pyörätuolitanssin harrastajat ympäri maata kokoontuivat viikonloppuna leirille Kuopion Kortejoelle kuntoutuskeskus Neuronin tiloihin. Leiristä on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.