Keskustelutilaisuus israelilaisten lomakylästä veti vain kourallisen ihmisiä paikalle

Kaavilainen Aarno Tiilikainen oli huolissaan vastarannelle tulevista saunarakennuksista ja laitureista. Tapio Hartikainen

Kaisu Lötjönen

Kaavilla tiistai-iltana järjestetty keskustelutilaisuus israelilaisten sijoittajien hankkeesta, Petäjäsaaresta, houkutteli paikalle vain muutamia ihmisiä. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa siitä, miten kaavamuutos vaikuttaa kuntalaisiin.

Kaavoittaja Timo Leskisen mukaan Petäjäsaaren muutoksilla ei ole mitään vaikutusta esimerkiksi lähisaarten rakentamisoikeuteen. Ainoastaan maisema muuttuu hieman.

– Kalastamaan ei voi mennä enää ihan saaren lähelle, kun siihen tulee laitureita. Eikö niitä voisi laittaa saaren toiselle puolelle, kysyi kaavilainen Aarno Tiilikainen.

Petäjäsaaren kaavassa on rakennusoikeutta vajaa 2 500 neliötä. Saareen tulee nelisenkymmentä lomamökkiä ja noin kuusi saunarakennusta rantaan. Lisäksi saaren molempiin päihin rakennetaan venevalkamat, joihin yhteisalukset kulkevat Kaavin vierasvenesatamasta.

Tilaisuutta seuranneet Terttu ja Arvo Helonsalo pitivät suunnitelmaa hyvänä, jos siihen ei tule enää muutoksia.

– Tämä on herättänyt monenlaisia mielipiteitä Kaavilla. Ainahan siinä on alkuun pelkoa mukana, mutta ei tämä nyt yhtään hullummalta kuulosta, että tulkoot vain tänne.

Lue lisää Petäjäsaaren hankkeesta ja keskustelutilaisuudesta keskiviikon Savon Sanomista.

 

Juttua korjattu 8.11. klo 20:56. Oikea sukunimi on Helonsalo, ei Helansalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.