Jyrki Katainen: Populismi uhkaa ajaa Euroopan tuhoon - "Sivilisaation loppu"

Jyrki Katainen varoittaa populismista. Nina Huisman

STT-Annu Marjanen

Suomen EU-komissaarin Jyrki Kataisen (kok.) mukaan populismin voittokulku uhkaa johtaa Euroopan tuhoon. Katainen otti voimakkaasti kantaa populismia vastaan Politico-verkkolehden haastattelussa. Hänen mukaansa populistit tarjoavat heppoisia ja yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.

– Jos jatkamme tätä tietä, se on sivilisaation loppu, hän varoitti.

– Oletteko koskaan kuulleet yksityiselämässänne, että voisitte saavuttaa asioita tarjoamalla helppoja ratkaisuja vaikeisiin ongelmiin? Minä tarjoan vaikeita ratkaisuja tietäen, että vihaatte minua, mutta teen niin, koska uskon sen olevan vastuullista.

Katainen toimii EU:n komission varapuheenjohtajana, jonka vastuualueena on työllisyys, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky.

Katainen otti haastattelussa kantaa myös euroalueen syventämisen tarpeeseen. Hänen mukaansa euroalueella tarvitaan enemmän solidaarisuutta, mutta sitä varten euromaiden talouseroja on saatava kavennettua. Kataisen mukaan pysyvät tulonsiirrot maasta toiseen ei ole reilu ratkaisu.

– Tunne reiluuden puutteesta pitäisi ratkaista ennen kuin valuuttaunionin syventäminen on mahdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut