Ponssen Juha Vidgren palkittiin – edustaa Suomea yrittäjyyden MM-kisoissa

Ponssen Juha Vidgrén vei EY:n yrittäjäkisan voiton. ENsi vuonna hän edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa. Marko Happo

Jukka-Pekka Räsänen

Ponssen Juha Vidgren on voittanut Suomen EY Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailun. Pääpalkinto jaettiin EY Entrepreneur of the Year 2016 -juhlagaalassa Finlandia-talossa myöhään perjantai-iltana.

Yli 60 maassa järjestettävän kilpailun tavoitteena on kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä kasvuhakuiseen ja vastuulliseen yrittäjyyteen sekä nostaa esiin inspiroivia tarinoita.

EY:n järjestämässä kilpailussa jaettiin pääpalkinto sekä palkinnot viidelle sarjavoittajalle. Pääpalkinnon ohella Ponssen hallituksen puheenjohtajalle Juha Vidgrénille myönnettiin myös Tuotanto-sarjan ykköspalkinto.

- Kilpailussa on vuosittain mukana niin nuoria born global -yrityksiä kuin pitkään vastuullista liiketoimintaa harjoittaneita perheyrityksiä. Tuntuu hyvältä antaa tänä vuonna pääpalkinto upealle perheyrittäjälle Juha Vidgrénille ja Ponsselle, toteaa tuomariston puheenjohtaja, EM Groupin omistaja Marjo Miettinen järjestäjien tiedotteessa.

Kilpailun tuomaristo oli vaikuttunut erityisesti siitä, miten hyvin Vidgrén veljineen on vaalinut isänsä Einari Vidgrénin perustamaa yhtiötä. Tänä päivänä Ponsse on yli 11 000 Ponsse-metsäkoneen kokemuksella maailman johtavia metsäkonevalmistajia. Yhtiön liikevaihdosta suurin osa tulee viennistä, mutta kotipaikka ja tehtaat ovat Vieremällä. Vahvat innovaatiot läpi historian, reagointiherkkyys ja asiakkaiden päivittäisen työn tunteminen ovat pitäneet Ponssen mukana kovassa kilpailussa.

- Ponssen tarina on upea esimerkki miten menestys on jatkunut sukupolvelta toiselle. Kansainvälisillä markkinoilla on vielä paljon mahdollisuuksia ja Ponssen tarina jatkuu varmasti vielä tuleville sukupolville. Ponsse on kansainvälinen menestystarina, josta me suomalaiset voimme olla ylpeitä. On mielenkiintoista nähdä miten savolaisuus puree ensi vuonna yrittäjyyden maailmanmestaruuskisassa, Miettinen jatkaa.

Kesäkuussa 2017 Vidgrén edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa, EY World Entrepreneur of the Year -kilpailussa Monte Carlossa.

Kauppa-sarjan parhaaksi kilpailussa kruunattiin Balmuir-brändiä luotsaavan Wheslyn Groupin Heidi ja Juha Jaara.

Palvelut-sarjan voiton vei nuorten osaajien rekrytointiin keskittyvä henkilöstöpalveluyritys Studentwork Sharper Oy:n kolmikko Heikki Karimaa, Lucas Geisler ja Tomas Valkama.

Tunnustusta saivat lisäksi Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi valittu, äänieristettyjä puhelinkoppeja valmistavan Framery Oy:n Samu Hällfors sekä Vuoden Perheyrittäjinä palkitut tukkukauppa Tammer-Tukun serkukset Zachary ja Vesa Mäenpää.

Tänä vuonna tuomaristo päätti antaa myös ”Vuoden Jymypaukku”-erikoispalkinnon, joka annettiin maailman parhaaksi giniksi valitun Napue ginin valmistajalle, Kyrö Distilleryn Miika Lipiäiselle.

Kilpailun järjestäjästä riippumattomaan yhdeksän hengen tuomaristoon kuuluvat muun muassa Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen, Finanssialan Keskusliiton Piia-Noora Kauppi sekä Koneen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut