SVT World lopetetaan kustannussyistä

Nykymuotoinen Ruotsin television koostekanava katoa Suomestakin.

SVT-kanava pimenee Suomessa. Saarenpää Sami

Timo Riistaniemi

Ruotsin television koostekanava SVT World on tullut tiensä päähän ja lakkautetaan ensi vuoden huhtikuussa. Poikkeuksena on jakelu Suomeen, mutta Suomessakin näkyvyys Yleisradion kanavalla loppuu, kertoo Ruotsin television suomenkielinen uutistoimitus.

– Nyt Ruotsin televisio on ilmoittanut lakkauttavansa SVT Worldin vuoden 2017 huhtikuussa kustannussyistä. Jakelu Suomeen jatkuu toistaiseksi kulttuuriministeriön rahoituksen turvin, mutta ei enää Yleisradion kanavilla. Syynä on Ylen kanavauudistus, joka karsii niin sanottujen perinteisten tv-kanavien määrän neljästä kolmeen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että SVT Worldin nykyinen kanavapaikka Yle Fem sekä Yle Teema jakavat kanavapaikan, SVT:n uutiset taustoittaa.

– Toki SVT:n ohjelmia näytetään jollakin tavalla osana sitä uutta Yle Femiä, joka on vielä suunnittelun alla. Eli SVT:n avainohjelmia tulee osaksi tätä uutta Yle Femin ohjelmatarjontaa. Mutta SVT World ikään kuin omana lähetyksenään päättyy loppukeväästä, Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo vahvistaa.

Lähde: SVT uutiset

 

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut