UPM aikoo sulkea paperikoneen Saksassa ja Itävallassa

STT

Metsäyhtiö UPM suunnittelee sulkevansa paperikoneen Saksassa ja Itävallassa. Suunnitelman odotetaan tuovan noin 30 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

UPM:n tiedotteen mukaan päällystämätöntä aikakauslehtipaperia valmistavien SC-paperikoneiden sulkeminen johtaisi yt-neuvotteluihin, jotka koskisivat 150 ihmistä Augsburgissa Saksassa ja 125 ihmistä Steyrermühlissä Itävallassa. Molempiin tehtaisiin jäisi kuitenkin yksi SC-paperikone ja tuotanto jatkuisi.

UPM:n mukaan aikakauslehtipaperin ja muiden graafisten papereiden kysyntä on laskenut viime vuosina ja laskun odotetaan jatkuvan. UPM Paper ENA:n News & Retail -liiketoiminnan johtaja Anu Ahola sanoo, että kaksi suljettavaa paperikonetta ovat kokonsa, ikänsä ja säästöpotentiaalin vuoksi heikoimpia.

UPM teki kovan tulosparannuksen heinä-syyskuussa, mutta yhtiö kertoi jo tuolloin pistävänsä tehtaiden kilpailukyvyn suurennuslasin alle.

Korjattu aiempaa uutista 3.11. klo 15:12. Molempiin tehtaisiin jäisi yksi SC-paperikone. Kaikkiaan UPM:lle jäisi viisi SC-paperikonetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.