Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Näissä kunnissa eniten venäläisten kiinteistökauppoja - Kuopiokin listalla

Venäläiset ovat tehneet Kuopiossa kymmenen kiinteistökauppaa vuoden 2014-2016 välisenä aikana. Vuoden 2016 kiinteistökaupat on laskettu kesäkuun loppuun asti.

Ilta-Sanomat selvitti, missä kunnissa venäläiset ovat tehneet eniten kiinteistökauppoja kyseisenä ajankohtana. Listalla on 25 kuntaa, joiden joukossa Kuopio on sijalla 13. Pohjois-Savon kunnista listalta löytyy myös Leppävirta, jossa kauppoja oli kuusi. Ilta-Sanomien kartassa näkyvät sekä Suomessa että ulkomailla asuvien, Venäjän passilla henkilöllisyytensä todistaneiden yksityishenkilöiden kiinteistöostot.

Eniten venäläiset olivat tehneet kiinteistökauppoja Savonlinnassa. Siellä kauppoja on tehty jopa 55. Etelä-Savon kunnista listalta löytyvät myös Mikkeli, Puumala ja Sulkava.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo Ilta-Sanomille, että venäläisten Suomessa tekemillä maakaupoilla on ollut myös strategista merkitystä.– Puolustusvoimien toimintojen läheltä on ostettu paikkoja, mihin ei ole ollut nähtävissä mitään rationaalista virkistyksellistä tai taloudellista syytä.