Luokkakokous 2 - Polttarit

Sami Hedbergin esittämä Antti on mukana järjestämässä kaverilleen oikein kunnon polttariyllätystä.

Olli-Matti Oinonen

Arvio: 1/5 tähteä.

Viime vuonna ensi-iltansa saanut Luokkakokous nauratti ja viihdytti minua omalla hölmöllä ja kierolla tavallaan. Ei se mitään hyvän elokuvan juhlaa ollut – kaukana siitä – mutta jokin sen huonossa huumorissa liikautti sisintäni.

Luokkakokoukset pohjautuvat tanskalaiseen Klassefesten-nimiseen menestyskomediasarjaan. Siinä keski-ikäiset äijät törttöilevät minkä ehtivät ja joutuvat äärimmäisen noloihin tilanteisiin enimmäkseen housut nilkoissa ja nenä kaverin ahterissa. Suomi-versiot noudattelevat samoja kuvioita ja juonenkulkuja, kuitenkin siistitymmässä muodossa.

Tanskalaiset osaavatkin laittaa oikein kunnolla överiksi. Sen todisti jo Klovni – kyllä nolottaa -tv-sarja ja -elokuva.

Reippaasti siis jatko-osan pariin. Tarjotkaa minulle mojovat huutonaurut piristämään harmaata päivääni!

Luokkakokous 2 -elokuvan teemoina ovat polttarit, häät ja hautajaiset sekä miehisen itsetunnon asteittainen luhistuminen. Tuomas (Jaajo Linnonmaa) on tehnyt uuden levyn, joka haukutaan maanrakoon. Masennuksessaan hän on menossa naimisiin, ja kosteita polttareita järjestellään.

Juhliin saapuu myös hyvä ystävä Hendrikki ”Kikkeli” Kallonen (Kalle Lamberg), joka on pikaisesti seminaarireissulla sutaissut Niklaksen (Aku Hirviniemi) vaimoa. Antti (Sami Hedberg) yrittää epätoivoisesti löytää itselleen naisen osallistumalla pikadeittitapahtumaan.

Välillä juostaan moottoripyöräjengiläisiä pakoon ja hölmöillään siellä sun täällä. Yksi joukosta yllättäen kuolee, ja ruumishuoneella pitää mustasukkaisesti ja oikein kädestä pitäen tutkia melan kokoa.

Puolivälissä elokuvaa mietin, onko vika minussa vai elokuvassa. En ollut nauranut kertaakaan. Tulin elokuviin avoimin mielin ja nyt tuntui, kuin minut olisi petetty.

Elokuvan lopputekstien aikana, mokaotoksia katsoessani, kertasin saldon: pari hymähdystä. Ei kyllä lähtenyt ollenkaan. Sivistyneesti sanoisin, että välityön tai rahastuksen makua.

Jos peniskateusepisodi ruumisarkun äärellä jätetään pois, on Luokkakokous 2 varsin siivo teos. Ikärajasuositus on nyt K12, eli näin taataan elokuvalle entistä suurempi katsojajoukko. Tämä on siis koko perheen elokuva, sillä huoltajan seurassa kymmenvuotiaskin voi kolmikon törmäilyjä ihmetellä.

Luokkakokous 2 näyttää oikealta elokuvalta, mutta sen niin sanotun komediallisen kohelluksen tempo on verkkainen ja vitsien ajoitus osuu löysästi maaliin.

Käsikirjoitus on tolkuton ja väkisin väännetty. Hedberg ja Linnonmaa näyttelevät siinä missä partakoneella munakarvojaan ajava Hirviniemikin. Mukana on myös muutama turha cameo.

Mutta meneekö puolen miljoonan katsojan raja taas rikki? Saattaa mennäkin, kun julkisuudessa elokuvaa on pohjustettu kohulla. Iltapäivälehtien mojovat juonipaljastukset lyövät löylyä kiukaaseen.

Entä ovatko katsojat väärässä? Tuskinpa, sillä tämähän on täysin katsojan silmässä. Klassefesten 3 sai ensi-iltansa Tanskassa lokakuun alussa, joten tarinalle olisi tarjolla jatkoakin.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut