Nyt on pataruokien aika - kokeile tätä reseptiä

Nautaa marokkolaisittain maustettuna ja kuskusin kanssa tarjottuna. Jaana Kautto

Eija Juutilainen

Marraskuu on vahvojen pataruokien aikaa. Kun ulkona on pimeää, märkää ja kylmää, voimakas ja mausteinen liharuoka lämmittää. Kokeile esimerkiksi naudan palapaistia marokkolaisittain.

padallinen

noin 1 kg naudan palapaistia

öljyä ruskistamiseen

suolaa ja mustapippuria

1,5 dl tomaattipyrettä

5 valkosipulinkynttä

1 rkl paprikajauhetta

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua korianteria

ripaus raastettua muskottipähkinää

0,5 tl neilikkaa

yhden sitruunan mehu

1 sipuli

2 sellerinvartta

2 dl kypsennettyjä kikherneitä

2 kanelitankoa

noin 5 dl kanalientä

noin 2 dl tuoreita taateleita, kivet poistettuina

1. Ruskista lihapalat öljyssä ja siirrä ne pataan.

2. Sekoita tomaattipyreen sekaan murskatut valkosipulinkynnet, mausteet ja sitruunan mehu. Lisää mausteseos lihojen päälle.

3. Lisää pataan myös sipuli- ja sellerilohkot ja kanelitangot.

4. Lisää kanalientä sen verran, että lihat peittyvät ja laita pata uuniin 150 asteeseen noin kahdeksi tunniksi. Laita kansi päälle.

5. Nosta pata uunista, lisää kikherneet ja taatelilohkot ja kypsennä vielä tunnin verran.

6. Tarjoa lisäkkeenä kuskusia tai riisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.