Poliisin ohje halloweenin pelleille: juhla ja käytöstavat mielessä

Janne Niiranen

Poliisi muistuttaa halloweenin juhlijoita pitämään hyvät käyttäytymissäännöt mielessä naamiaisjuhlissaan syksyn pelleilmiön takia.

– Poliisi ei voi kieltää ketään käyttämästä pellepukua tai muuta asustetta halloweenin juhlissa. Juhlamielellä voi kyllä pelleillä halloweenina, mutta poliisi puuttuu tilanteeseen heti, jos pelleksi tai muutenkaan käyttäytyy niin, että se koetaan uhkaavaksi tai pelottavaksi, sanoo ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista.

– Keinovalikoima on halloweenina sama kuin aiemminkin.

Poliisi ilmoitti tiistaina, että tahallaan muita pelottelevat pellet otetaan kiinni ja luvassa voi olla sakkoja tai pahimmissa tapauksissa jopa epäily esimerkiksi laittomasta uhkauksesta.

Alaikäisistä pelottelijoista poliisi ottaa yhteyttä lasten vanhempiin. Lisäksi seurauksena voi olla lastensuojeluilmoitus.

Samalla poliisi kertoi, että Itä-Suomen alueella oli tehty viikon aikana lähes 30 ilmoitusta pelottelevista pelleistä.

Tiistaina poliisille ilmoitettiin Martti Ahtisaaren koulun lähellä lapsia pelotelleesta pellestä. Ainakin yksi koulun luokista päätti sen jälkeen, etteivät oppilaat pukeudu klovniksi halloween-juhlassa. Myös Pirtin koululla on tehty samanlainen päätös.

Sen jälkeen poliisille ei ole tehty uusia ilmoituksia. Pohjolainen uskoo, että viime päivinä käyty julkinen keskustelu on rauhoittanut tilannetta ja että pahin vaihe on jo nähty.

 

Oikaisu 28.10. kello 8.05:

Pelleasut on kielletty Pirtin koulun halloween-juhlassa, ei Pyörön koululla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut