Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digitalisaatio on muuta kuin teknologiaa

Digitalisaatio on nyt jokaisen huulilla. Mutta harva ymmärtää mitä digitalisaatio oikeasti tarkoittaa. Kuopiolainen yritysvalmennus- ja konsulttitoimisto Talentree Oy laajensi toimintaansa digipalveluihin kesällä perustetun Digital Talents Oy:n kautta.

– Digitalisaation voisi tiivistää niin, että siinä ei puhuta teknologiasta vaan kuinka yritysten toimintatapoja pitäisi muuttaa. Kyse on siitä, kuinka yritys erimerkiksi toimii ja näkyy verkossa, miten asiakkaat löytävät yrityksen ja kuinka heidät sitoutetaan uusien digitaalisten palveluiden avulla, digiyhtiötä vetävä Kimmo Vainikainen sanoo. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Digia oyj:n johtoryhmässä.

Uudet digitaaliset ratkaisut yksin eivät nosta yrityksen toimintaa seuraavalle tasolle.

– Asiaa lähestytään monesti teknologia edellä. Se on suurin virhe. Digitalisaatio on voimakkaasti kasvava muutosvoima, joka mahdollistaa ennen näkemättömiä tapoja hallita, kehittää ja muotoilla liiketoimintaa, Talentree Oy:n toimitusjohtaja Antti Haapakorva muistuttaa.

Talentreen ideoima I love Kuopio –applikaatio voitti Kuopion kaupungin DigiKuopio-ideakilpailun aiemmin tänä syksynä. Talentree-konserni työllistää 17 henkilöä. Kuluvan vuoden liikevaihto nousee 1,2 miljoonaan euroon.