Vuosikymmeniä vanha mysteeri on ehkä selviämässä: Tutkijat löysivät syyn Bermudan kolmiolle

Satelliittikuva hurrikaani Joaquinista, joka ylitti Bermudan kolmion syksyllä 2015. NOAA

Kaisu Lötjönen

Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan välille jäävä kolmion muotoinen alue eli Bermudan kolmio on askarruttanut ja kauhistuttanut ihmisiä jo vuosikymmeniä. Alueella on ainakin kertomusten mukaan uponnut useita laivoja ja tippunut monia lentokoneita.

Nyt tutkijat ja meteorologit ovat löytäneet alueesta uutta tietoa, joka heidän mukaansa on voi jopa selittää Bermudan kolmion salaisuuden.

Kolmion läntisessä osassa on nimittäin havaittu satelliittikuvissa erikoisia, kuusikulmion mallisia alueita. Uuden teorian mukaan pilvien väliin jäävät kuusikulmaiset aukot muodostavat "ilmapommeja", joissa tuulennopeus on pahimpien hurrikaanien luokkaa, jopa 170 mailia tunnissa eli noin 75 metriä sekunnissa. Näin kovat tuulet luokitellaan yleensä 5:n luokan hurrikaaniksi, eli kaikista voimakkaimmaksi.

"Ilmapommit" ovat satelliittikuvien mukaan jopa useita kymmeniä kilometrejä leveitä, ja ne voisivat helposti pudottaa lentokoneita ja upottaa laivoja.

Bermudan kolmion väitetään hävittäneen jopa 75 lentokonetta ja satoja laivoja, mutta varmoja todisteita asiasta ei ole. Dailymail -lehden mukaan joka vuosi keskimäärin neljä lentokonetta ja 20 laivaa häviää alueella. Sadan vuoden aikana olisi kadonnut jopa 1 000 ihmistä.

Uusi teoria esitettiin What on Earth? -ohjelmassa Science Channelilla.

Lähteet:

Science Channel

New York Post

Dailymail

The Sun

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut