Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolaiset ja virolaiset ovatkin sukulaissieluja

Viron ja Suomen kulttuuri- ja kansalaisyhteistyö kasvaa Kuopiossa. Ensi vuoden alusta alkaen joka kuukausi on tarkoitus järjestää juttutuba-tapaaminen. Toukokuussa olisi toritapahtuma. Tietoa tarvitaan, sillä monet suomalaiset tunetvat Tallinnan, mutta muu Viro on oudompi.

Pohjois-Savon Tuglas-seuran puheenjohtaja Martti-Antero Kantele sanoo, että virolaisten kotouttamisen edistämiselle on vahva tarve kaupungissa, jossa asuu jo 200-300 virolaista.

– Pohjois-Savon Tuglas-seurassa on yli 60 jäsentä, hän toteaa.

Tuglas-seu­ran kult­tuu­ri­sih­tee­ri Ta­pio Mä­ke­läi­nen ker­toi Vi­rosta ja naapurimaastamme tekemistään matkakirjoista keskiviikkoiltana Juttutuba-tilaisuudessa Kuopiossa. Snell­man-kesä­yli­o­pis­ton ti­lois­sa oli yli 20 kiinnostunutta.

Tuglas-seura on Suomen vanhin ja suurin Viro-seura. Tuglas-seura yhdistää yli 3 000 eteläisestä naapurimaastamme kiinnostunutta ja sieltä Suomeen muuttanutta jäsentä.

Seura on tehnyt vuodesta 1982 alkaen monipuolista työtä tutustuttaakseen suomalaisia Viron kulttuuriin, kieleen ja yhteiskuntaan.