Irja-Ulriikka Valta on motivoitunut urheilija

Anni Hellström

Maaningalla asuva Irja-Ulriikka Valta, 15, aloitti ensimmäisen vuotensa nuorten toimituksessa. Hän innostui lähtemään toimintaan mukaan Savon Sanomilla vietetyn viikon TET-harjoittelujakson jälkeen.

– Pidän kirjoittamisesta ja kirjoitan erilaisia tekstejä myös vapaa-ajallani. Mediat ja toimittajan ammatti kiinnostavat minua paljon.

Valta harrastaa yleisurheilua ja maastohiihtoa. Vapaa-aika kuluukin lähinnä treenaamiseen, läksyihin ja perheen ja ystävien kanssa oleiluun.

– Rakastan urheilua, koska siinä voin seurata aina omaa edistymistäni ja parantaa tuloksiani. Myös vapaudentunne, jonka saan urheilusta, on palkitsevaa.

Valta kertoo oppineensa paljon itsestään urheilun avulla. Hän kertoo, että on oppinut esimerkiksi sen, että aina ei tarvitse olla täydellinen, eikä aina voi onnistua.

– Minulla on paljon tavoitteita ja unelmia: haluan menestyä urheilussa ja löytää oman polkuni. Olen valmis tekemään kaikkeni tavoitteideni eteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.