Suomen Pankin johtokunnan jäseniksi Olli Rehn ja Marja Nykänen

Olli Rehn Markku Ulander

Kia Kilpeläinen, STT

Suomen Pankin johtokunnan uusiksi jäseniksi on valittu elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen.

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Matti Vanhanen kertoi nimityspäätöksistä tiedotustilaisuudessa. Virkoihin oli 19 hakijaa. Vanhasen mukaan pankkivaltuusto oli päätöksessään yksimielinen.

Molempien virkojen viisivuotinen toimikausi alkaa helmikuun alussa.

Rehn on ollut Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä toukokuusta 2015. Aiemmin hän on toiminut muun muassa EU-komissaarina.

Marja Nykänen on toiminut Finanssivalvonnan apulaisjohtajana vuodesta 2014 ja sitä ennen osastopäällikkönä vuodesta 2010. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Nordeassa.

Johtajat nimitettiin nykyisten Pentti Hakkaraisen ja Seppo Honkapohjan tilalle.

 

Rehn sanoi omassa tiedotustilaisuudessaan sopineensa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, että hän jatkaa ministerinä vuodenvaihteeseen.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen oli tyytyväinen prosessin kulkuun ja valintoihin.

– Tämä on historiallinen prosessi, koska nyt oli ensimmäinen kerta kun pankkivaltuusto hoitaa uusien jäsenten valinnan. Se on pankin kannalta arvokasta. Molemmat valitut täyttävät hyvin mitat. Tunnen molemmat henkilöt hyvin ja olen hyvin iloinen nimityksistä.

Liikanen on jättämässä Suomen Pankin kesällä 2018, kun hänen toimikautensa loppuu.

Rehn on ollut Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä toukokuusta 2015. Aiemmin hän on toiminut EU-komissaarina, vastaten ensin laajentumisesta ja toisella kaudellaan finanssiasioista. Hän on ollut myös EU-parlamentaarikkona Suomen EU-jäsenyyden alkuaikoina ja toimi neljän vuoden ajan Liikasen kabinettipäällikkönä EU-komissiossa.

Marja Nykänen on toiminut Finanssivalvonnan apulaisjohtajana vuodesta 2014 ja sitä ennen osastopäällikkönä vuodesta 2010. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Nordeassa.

 

Juttua täydennetty 14.10. kello 12:42 tiedoilla Rehnin omasta tiedotustilaisuudesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut