Ponssen Juha Vidgrén ehdolla yrittäjyyden maailmanmestaruuskisoihin

Ponssen Juha Vidgrén kruunattiin Itä-Suomen parhaaksi yrittäjäksi keskiviikkona. Marko Happo

Marika Löf

Ponssen Juha Vidgrén valittiin Itä-Suomen parhaaksi yrittäjäksi EY Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailussa.

Vidgrén kisaa myös valtakunnallisessa Tuotanto-sarjassa sekä koko kisan voitosta EY Entrepreneur of the Year 2016 -tittelistä.

– Marraskuun 4. päivä selviää, edustaako ”lupsakka savolainen” Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskisassa Monte Carlossa kesäkuussa 2017, sanotaan kilpailusta kertovassa tiedotteessa.

Neljäntoista suomalaisyrityksen omistajayrittäjät kruunattiin keskiviikkona omien alueidensa - Uudenmaan, Itä-Suomen, Länsi-Suomen, Pohjois-Suomen sekä Häme ja Keski-Suomen - parhaina yrittäjinä.

Näitä eri toimialoja edustavia yrittäjiä yhdistää vankka usko oman yrityksensä tulevaisuuteen ja kasvuun sekä kova yrittämisen tahto. Liikevaihtoaan finalistien yritykset ovat kasvattaneet tyypillisesti kaksinumeroisin luvuin.

Ponssen Juha Vidgrén nousi Itä-Suomen alueelta kirkkaasti EY Entrepreneur of the Year 2016 -voittajaehdokkaiden kärkeen, tiedotteessa kerrotaan. Kilpailun tuomaristo oli vaikuttunut siitä, miten hyvin Vidgrén on vaalinut isänsä Einari Vidgrénin perustamaa yhtiötä.

Ponsse on yli 11 000 Ponsse-metsäkoneen kokemuksella maailman johtavia metsäkonevalmistajia. Yhtiön liikevaihdosta 77 prosenttia tulee viennistä, mutta kotipaikka ja tehtaat ovat Vieremällä.

Vahvat innovaatiot läpi historian, reagointiherkkyys ja asiakkaiden päivittäisen työn tunteminen ovat pitäneet Ponssen mukana kovassa kilpailussa. Vidgrén on tuomariston mukaan upeasti jatkanut isänsä luomaa väkevää Ponsse-henkeä, joka on ainutlaatuinen sekoitus suomalaista sisua ja savolaista lupsakkuutta.

Vuodesta 2003 lähtien Suomessa järjestetty kilpailu etsii vuosittain yrittäjien joukosta kovia kasvajia ja vastuullisen liiketoiminnan rakentajia. Valinnat kilpailun aluevoittajista teki kilpailun järjestäjästä riippumaton tuomaristo, jonka jäsenet edustavat kukin omien alojensa huippuasiantuntemusta ja kokemusta. Yhdeksän hengen tuomaristoon kuuluvat mm. EM Groupin Marjo Miettinen, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja Koneen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut