Nainen ajoi päin poliisiautoa Kuopiossa – poliisit sairaalaan ja auto ajokelvottomaksi

Poliisi tutkii Kuopion Kaartokadulla sattunutta tapausta, jossa tuntematon mies kävi kiinni naiseen. Pirjo Nyman

Asta Tenhunen

Kuopiolainen keski-ikäinen nainen ajoi henkilöautolla päin poliisiautoa Kuopion Rauhalahdessa perjantaina päivällä.

Poliisipartio yritti pysäyttää henkilöauton kuljettajan Katiskaniementiellä selvittääkseen poliisille aiemmin ilmoitettua hälytystä häiriökäyttäytymisestä.

Henkilöauton kuljettaja ajoi normaalia ajonopeutta edellä, mutta kuljettaja kääntyikin kadun päässä ympäri, kiihdytti voimakkaasti ja ajoi päin poliisiauton keulaa.

Naisen henkilöautolla täytyi olla nopeutta jo jonkin verran, sillä molemmat autot vaurioituivat törmäyksessä. Poliisiauto oli kolarin hetkellä lähes pysähdyksissä. Kyseessä oli maijamallinen partioauto.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan poliisiauto vaurioitui ajokelvottomaksi, ja autossa olleet kaksi poliisia joutuivat tarkistukseen sairaalaan. Ensitietojen mukaan poliisit eivät saaneet ainakaan vakavia vammoja.

Henkilöautossa oli kuljettajan lisäksi kaksi miestä matkustajina. Myös heistä toinen loukkaantui niin, että hänet vietiin sairaalaan. Hänenkään vammansa eivät ole vakavat.

Poliisi tutkii, oliko henkilöauton kuljettaja päihtynyt. Sitä ei toistaiseksi tiedetä.

Naista epäillään tässä vaiheessa törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Katuosuus törmäyksen paikalla on väljä, koska kadun päässä on linja-autopysäkki ja kääntöpaikka linja-autoille ja hotelli Rauhalahteen meneville takseille ja asiakkaille. Naisen epäillään siksi täysin tahallaan ajaneen kohti poliisiautoa, vaikka sen ohikin olisi mahtunut.

Kolaripaikalle hälytettiin useita poliiseita, pelastuslaitos ja ambulansseja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut