Rähinöintiä kaupungissa, puukotus ja yksi hukkunut – näin juhannusviikonloppu on sujunut Savossa

Metsäpalovaroitukset saattavat käydä juhannuskokkojen kohtaloksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kaisu Lötjönen

Itä-Suomen poliisilla oli juhannusaattoiltana merkittävä määrä tehtäviä, jopa 300. Tehtävämäärä oli noin 100 tavanomaista viikonloppuiltaa enemmän. Poliisi kertoi lauantaina, että suurin osa liittyi humalaisten käyttäytymiseen. Myös pieniä pahoinpitelyjä oli mukana.

Vakavin tapaus sattui kuitenkin jo torstai-iltana Iisalmen kaupunkialueella, kun mies tappoi toisen, samassa taloudessa asuneen miehen. Poliisi kertoi miesten olleen 1950- ja 1990-luvuilla syntyneitä. MTV:n mukaan poika olisi ampunut isänsä haulikolla. Poliisi on luvannut kertoa tapauksesta lisää viimeistään maanantaina.

Juhannusaattoiltana Ylä-Savossa oli toinenkin vakava tapaus, kun 1990-luvulla syntynyt nainen puukotti avopuolisoaan iskemällä keittiöveitsellä ylävartaloon. Uhri vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja hänen tilansa oli lauantaina vakaa.

Savossa sunnuntaiaamupäivään mennessä oli hukkunut yksi ihminen. Iäkäs kuopiolaismies oli vajonnut veden alle Rautalammin Konnekoskella perjantai-iltana. Pelastuslaitoksen henkilöstö löysi miehen elottomana ja paikalla käynyt ensihoidon lääkäri totesi vuonna 1938 syntyneen kuopiolaisen miehen menehtyneen.

Juhannusaattona saikin ennakkovaroituksista huolimatta polttaa kokkoja, koska metsäpalovaroitus poistui torstain sateiden jälkeen. Pelastuslaitokselle ei juuri tullut hälytyksiä metsäpaloista.

Juhannuspäivänä ja sunnuntain vastaisena yönä poliisilla oli vähemmän tehtäviä kuin aattoiltana, noin 200, mikä on hieman tavallista viikonloppua enemmän.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin viikonlopun aikana, että erityisesti Kuopion ja Joensuun keskustoissa sekä Tahkolla oli paljon ihmisiä juhannuksen vietossa. Poliisi arveli, että kaupunkijuhannusta vietti tavanomaista suurempi määrä.

Rattijuoppoja sen sijaan oli poliisin mukaan "yllättävän vähän" koko viikonlopun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut