Amnesty: Rakennustyöläiset viimeistelivät MM-stadionia Qatarissa kuukausia ilman palkkaa

Qatarin kisojen stadiontyömaat ovat olleet runsaasti esillä rakennustyöläisten epäinhimillisten olojen vuoksi. Arkistokuva Dohassa sijaitsevan Khalifa Stadiumin rakennustöistä vuonna 2014. Lehtikuva/AFP

STT

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportin mukaan vierastyöläiset viimeistelivät Al Bayt -stadionia Qatarissa seitsemän kuukauden ajan ilman palkkaa. Nyt heitä uhkaa lisäksi karkotus.

Järjestön mukaan stadionilla on työskennellyt satakunta vierastyöläistä, jotka ovat olleet viimeistelemässä stadionin julkisivua. Joitakin päiviä sitten työläiset saivat osan palkastaan, mutta suuria summia puuttuu yhä. Amnestyn mukaan palkkojen myöhästymisistä on kerrottu jo heinäkuussa 2019.

Al Bayt-stadionin rakennustöistä vastaavalla QMC-yhtiöllä on ollut talousvaikeuksia. Rakennustyöt on keskeytetty koronapandemian vuoksi, eikä yhtiö ole uusinut vierastyöläisten työlupia. Siksi heitä uhkaa karkotus maasta.

Qatarissa järjestään jalkapallon MM-kisat vuonna 2022. Stadiontyömaat ovat olleet runsaasti esillä rakennustyöläisten epäinhimillisten olojen vuoksi. Työmailla on kuollut runsaasti työntekijöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut