Black Lives Matter -liikettä tukeva mielenilmaus keräsi Kuopion torille satoja ihmisiä

Jaana Hiltunen, Kaisu Lötjönen

Black Lives Matter -liikettä tukeva mielenilmaus keräsi Kuopion torille arviolta lähemmäs 500 ihmistä alkuillasta. Tunnelma mielenilmauksessa pysyi rauhallisena.

Poliisi oli torilla valvomassa tilaisuutta.

Tapahtuma oli aiemmin saanut runsaasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja järjestäjät saivat osakseen paljon negatiivisia viestejä.

Rasismin vastaisen mielenilmauksen takana on kymmenkunta kuopiolaista nuorta aikuista, jotka olivat pyytäneet tapahtumaan puhumaan myös ihmisiä, jotka ovat kokeneet rasismia.

Mielenilmauksia on nyt pidetty eri paikoissa sen jälkeen, kun afroamerikkalainen mies kuoli poliisiväkivallan seurauksena Yhdysvalloissa. Helsingissä poliisi joutui lopettamaan mielenilmauksen aiemmin tällä viikolla, koska Senaatintorille kerääntyi jopa 3000 ihmistä.

Järjestäjillä on Kuopion tapahtumaan viranomaisen lupa. Kokoontua voi enintään 500 ihmistä. Järjestäjä muistuttaa koronaan liittyvistä varotoimista kuten turvaväleistä ja hygieniasta.

Vastaavia mielenilmauksia on lauantaina järjestetty eri puolilla maailmaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut