Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Muumi-klassikkoanimaation uudistettu versio saa ensi-illan loppukesällä

Vuonna 1992 ensi-illan saanut Muumipeikko ja pyrstötähti -animaatioelokuvasta tehdään uudistettu versio, joka tulee elokuvateattereihin loppukesällä.

Uudistetussa elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli. Animaation kuva on kuitenkin päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin ja elokuvan äänimaailma on uudistettu kokonaan.

Uuden version tuottaa Antti J. Jokinen yhdessä Tim Livsoninkanssa. Tim Livson on alkuperäisen elokuvan luojan ja tuottajan Dennis Livsoninpojan. Elokuvasta tehdään samalla kertaa suomen-, ruotsin-, englannin- ja japaninkieliset versiot.

Suomenkielisessä versiossa Muumipeikkoa ääninäyttelee Joonathan Kettunen, Muumipappaa Carl-Kristian Rundmanja Muumimamma Kristiina Halttua.

Pikku Myynä on SarikaLipasti, Nipsuna Tuomas Uusitalo ja Niiskuneitinä Heljä Heikkinen sekä Nuuskamuikkusena Markus Niemi.

Ruotsinkielisen version äänirooleissa ovat muun muassa Christoffer Strandberg, Saga Sarkola, Maria Sid, Alma Pöysti ja Lasse ”Redrama” Mellberg.

– Tekninen toteutus on tehty silkkihansikkain alkuperäistä korostaen ja kunnioittaen. Elokuva ei siis ole minun, vaan halusin herättää henkiin alkuperäisen klassikon, antaa sille uuden elämän, Tove ja Lars Janssonin visio säilyttäen, kertoo Antti J. Jokinen tiedotteessa.

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu kirjailija-kuvittaja Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946.

Muumi-tarinoissaan Jansson käsitteli vaikeitakin aiheita ja yhteiskunnallisia teemoja, joiden tulkinnallisuus on ollut tarinoiden suuri voimavara.

Kirjan heti sotien jälkeen julkaistu tarina sopii hyvin myös nykymaailman tilanteeseen. Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassa ollaan Muumilaaksossa perimmäisten kysymysten äärellä, kun maailmanloppu uhkaa, eikä kesä ole enää kuin ennen.

Valmistuessaan alkuperäinen elokuva oli ensimmäinen täyspitkä Muumi-elokuva. Se keräsi Suomessa elokuvateattereihin kaikkiaan 176 000 katsojaa ollen vuoden 1993 seitsemänneksi katsotuin elokuva – ja tähän päivään asti katsotuin Muumi-elokuva.

Elokuvaan on myös sävelletty, sanoitettu ja tuotettu uutta musiikkia. Musiikintekijät ja kappaleiden esittäjät sekä itse kappaleet julkistetaan yleisölle myöhemmin.