Yle: Mehiläinen vähentänyt hoitajien työtunteja kuopiolaisessa hoivakodissa

Kia Kilpeläinen

Hoitajien ammattijärjestöt Tehy ja Super kertovat Ylelle saaneensa syksyn aikana paljon huolestuneita yhteydenottoja Mainio Vire-ketjun työntekijöiltä useilta paikkakunnilta, muun muassa Kuopiosta. Ylen mukaan Mehiläiseen yhdistyneen Mainio Vire-ketjun uusi työvuorokäytäntö on vähentänyt käytettävien työtuntien määrää ainakin osassa hoivakoteja, mikä taas on herättänyt työntekijöiden keskuudessa huolta työvoiman riittävyydestä.

Yksi suurimmista huolenaiheista Mainio Vire -ketjussa on ollut kuopiolainen Vire Koti Pirtti, jossa hoivakodin johtaja ja vastaava hoitaja irtisanoutuivat sen jälkeen, kun uusista työvuorojärjestelyistä tiedotettiin elokuussa.

Ylen mukaan Pirtin ongelmat myönnetään Mehiläisessä. Yhtiössä kuitenkin nähdään, että vaikeuksien syy on ollut henkilöiden irtisanoutuminen.

Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus sanoo Ylelle, että vaadittu hoitajamitoitus ei täyttynyt Pirtissä elokuussa, mutta nyt sijaisrinkiä on vahvistettu ja tunteja on lisätty.

Ylen jutussa Kuopion kaupungin valvontatarkastaja Kauko Pursiainen kertoo saaneensa hoivakodin tilanteesta paljon palautetta työntekijöiltä ja omaisilta. Hän kuuli asiasta hoivakodin johtajalta, kun johtaja kertoi irtisanoutumisestaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut