Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Ruosterastaat

Arvio: 4/5 tähteä.

Jarkko Martikainen esittelee kuudennella sooloalbumillaan uuden taustabändinsä. Luotetut miehet koostuu nimensä veroisesti oivallisista soittajista, joiden menneisyydestä löytyy sellaisia yhtyeitä kuten Eläkeläiset, Mariska ja Pahat sudet sekä Heikki Salo tulipalo.

Kolmikon myötävaikutuksella Martikaisen ilmaisu siirtyy pykälän verran lähemmäksi hänen vanhaa yhtyettään, YUP:tä, ja sen äänekästä rokkisoundia. Akustisen Rakkaus-Usko-Toivo -trilogian ja parin vuoden takaisen Koirien taivas -levyn jälkeen sähköisempi jytinä tuntuu jälleen ajankohtaiselta. Jämäkän bändisoiton lisäksi mukaan mahtuu myös hienoja tunnelmapaloja, kuten Kaisa Leskisen kanssa puoliksi laulettu Kaikki näkevät kauniita unia.

Muotokielen päivittäminen tuntuu piristäneen Martikaisen laulunkirjoitustakin. Lauluissa vilisevät teemat ja käsittelytavat ovat tuttuja miehen aiemmasta tuotannosta, mutta silti hän saa niistä irti jotakin uutta ja kiinnostavaa.

Mikko Siltanen

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut