Mikko Pettinen & Happy People: Nothing Can Stop My Spirit

Arvio: 4/5 tähteä.

Soullaulaja Mikko Pettinen ja yhtye Happy People tekevät musiikkia, jolla kannattaa aloittaa aamu. Ensitahdeista kuulee, että nyt ovat ammattilaiset työssä. Happy People Theme herättää torvien töräyksillä ja Stevie Wonderin tapainen hauska irrottelu tuo energiaa. Sitä seuraava Summer Love on groovailua mansikkaviinin, valoisien iltojen ja hyvän seuran tunnelmissa.

Albumille on lisätty DVD, joka sisältää sanoitukset ja videot kappaleiden levytyssessioista. Lisä on oikeastaan hieman turha ja teknisesti jo vanhanaikaistuva: muutama video olisi riittänyt ja sanat kotisivuilta tai kansilehtiöstä. Hyvä musiikki puhuu puolestaan ja kannattaa tukeutua siihen.

Aina välillä käy myös mielessä, jääkö Pettisen laulu muun kovaäänisen jamittelun alle. Äänessä on kuitenkin särmää, jota tyylilaji tarvitsee, eikä se ole liian hento. Rehevän soul-, funk- ja jazzalbumin kulmakiviä on Waiting (For My Change). Gospellaulaja Hanna-Maria Heleniuksen muheva soul mama -ääni sytyttää koko kappaleen.

Myös uusi sovitus Stand By Me -klassikosta vaskisooloineen ei ole liikaa, vaan juuri sopiva. Siihen herkkuun levyn olisikin voinut päättää.

Elina Salin

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut