Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puijon golfkentälle tulossa merkittävä käyttömuutos

Kuopion palvelupäällikkö Hannu Pöllä esittää ensi viikolla kokoontuvalle hyvinvoinnin edistämisen lautakunnalle, että Puijon golfkentän käyttötarkoitusta muutetaan.

Golfin sijaan kentällä pelattaisiin frisbeegolfia.

Kaupunki päätti aiemmin, että Puijon golfkenttä poistuu liikuntapaikkaverkostosta. Nyt se on palaamassa verkostoon, mutta eri käyttötarkoituksella.

Kaupunki kävi neuvotteluja alueen golftoimijoiden kanssa. Johtopäätös oli, että golfkentälle ei ollut edellytyksiä löytää toimijaa sen nykyisessä laajuudessa.

Puijon golfkentän uusiokäytön järjestämisestä esitti kiinnostuksensa paikallinen frisbeegolfseura. Alustavissa neuvotteluissa seura on ilmoittanut halukkuutensa 18-väyläisen frisbeegolfradan rakentamiseksi osaksi nykyisen golfkentän ja osaksi Antikkalan laskettelurinteen alueille.

Toimintamallina on alustavissa neuvotteluissa käytetty niin sanottua Huuhan mallia, jossa seura rakentaa radan kaupungin tarvikkeista ja varusteista sekä sitoutuu sen pitkäaikaiseksi ylläpitäjäksi.

Rataa on suunniteltu käytettäväksi lumettomaan aikaan. Alueet ovat lumikaudella hiihto- ja laskettelukäytössä. Samaan aikaan käytävissä Antikkalan laskettelurinteen vuokraamisneuvotteluissa rinteen kesäkäyttö on voitu kaupungin mukaan ottaa huomioon vuokrausehdoissa, eikä frisbeegolfradasta tai muista käyttötarkoituksista ole muodostunut estettä Antikkalan laskettelurinteen vuokraamiseksi lasketteluyritykselle.

Toimintaperiaatteena on että frisbeegolfrata on veloituksetta kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Sen rakentamisen tarvike- ja varustehankintojen alustava kustannusarvio on noin 25 000 euroa ja niihin tarvittava rahoitus voidaan osoittaa Puijolle varatusta kuluvan vuoden investointirahoituksesta. Kaupungin vastuulle kohdistuva jätehuollosta ja väyläalueiden heinän niitosta koostuva käyttökustannusosuus on noin 5 000 euroa vuodessa.