Keiteleen hampunkasvattajalle ehdoton tuomio

Itä-Suomen hovioikeus korotti keiteleläiselle hampunkasvattajalle Timo Haaralle käräjäoikeudessa langetettua tuomiota muun muassa huumausainerikoksista.

Hovioikeus tuomitsi Haaran kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta huumausainerikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja vaaran aiheuttamisesta.

Käräjäoikeus oli langettanut Haaralle vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisen tuomion.

Poliisi teki lokakuussa 2012 kotietsinnän Haaran autotalliin Keiteleellä. Sieltä löytyi jätesäkissä hamppukasvin lehtiä ja siemeniä. Lisäksi autotallissa oli noin sata hamppukasvia ja katosta roikkui parisataa kuivattua hamppukasvia.

Hamppua löytyi myös muualta vuokratilalta. Osin mukana oli kaksi muuta henkilöä.

Hovioikeus päätyi siihen, että tilalla viljelty hamppu on tosiasiallisesti tarkoitettu käytettäväksi huumausaineena ja hampputeen osalta myös myyntitarkoituksiin.

Hovioikeus totesi, että viljellyn hamppuerän thc-pitoisuus oli pääosin alhainen, mutta hamppuerä oli erittäin suuri ja Haaran toiminta jatkunut useita vuosia. Lisäksi Haaran muitakin syyksi luettuja rikoksia voidaan pitää vakavina.

Timo Haara on vuosia ollut julkisuudessa hampunviljelynsä vuoksi. Hän on myös saanut useita tuomioita. Viime vuonna hänet tuomittiin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Vuonna 2009 poliisi niitti alas noin 1,7 hehtaaria Haaran viljelemää hamppua. Tuolloin Haara ei saanut syytettä. Syyttäjän mukaan hampun viljely oli tuolloin pikemminkin julkisuustempaus kannabiksen laillistamiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut