Sun Trio: Reborn

Pentti Ronkanen

Cam Jazz. Arvio: 5/5 tähteä.

Sun Trio on tarina Suomen jazzhistorian lahjakkaimpiin kuuluvasta veljesparista (Kalevi ja Olavi Louhivuori) ja huikeata elämäntyötä tekevästä ”kaikkien” luottobasistista (kuopiolaislähtöinen Antti Lötjönen). Stoori sisältää häkellyttävän määrän soittamisen taitoa ja iloa, ja itsevarmaa oman tien kulkemista alusta (2009) lähtien.

Reborn on trion neljäs albumi. Sen kaiken musiikin on säveltänyt trumpetisti Kalevi Louhivuori, ja yhtyeen omien sanojen mukaan ”vaikutteet tulevat pop-artisteilta”.

Kuinka jazzia Sun Trio sitten on? Ei maailman merkittävin kysymys, mutta tämmöistä keskustelua nämä rajanylittäjät tuppaavat herättämään. Minusta se on sataprosenttista jazzia, mutta sellaista jazzia, joka miellyttää enemmän Björkin kuin Charlie Parkerin ystäviä.

Reborn on ennen kaikkea tunteisiin menevää musiikkia. Louhivuoren vivahteikas trumpetti ylimmäisenä tarinankertojanaan Sun Trio ihannoi hidasta elämää, vähäistä liikettä. Äänimaisemat ovat koskettavia, hauraita ja maistuvat ajoittain muinaisilta. Vastapainoksi ja vaihtelun vuoksi maalataan ajoittain paksumpia kerroksia ja nostatetaan ajatonta energiapauhua.

Herkimmällä hetkilläkin musiikissa on säkenöivää voimaa, siinä Sun Trion ainutlaatuisuus.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut