Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa

Arvio: 5/5 tähteä

Turkulainen Svart Records -yhtiö uudelleenjulkaisee maanisella vauhdilla vanhaa suomalaista rockia ja jazzia. Eero Koivistoisen Kirsi Kunnaksen lastenrunoihin ja -käännöksiin säveltämä Muusa ja Ruusa on vuonna 1971 ilmestynyt suomalaisen lastenmusiikin klassikko, joka M. A. Nummisen ja Pekka JalkasenIson miehen ja keijukaisen (1970) kanssa viitoitti tietä vuosikymmenen uudelle lastenkulttuurille.

Vesa-Matti Loirin,Eero Raittisen ja Seija Simolan Taina-tyttärineen solisteeraaman albumin kappaleista tunnetuimmaksi on jäänyt Ville ja Valle, joka on jatkanut elämäänsä koululauluna ja Fröbelin Palikoiden repertuaarissa.

Monille tuttu on myös Jussin talo (”Tässä on talo, jonka rakensi Jussi”), jonka Kunnas käänsi englantilaisesta lastenlorusta This is the house that Jack built.

Muusan ja Ruusan lastenkulttuuri on viehättävän aliarvioimatonta. Jatsia, atonaalisuutta ja varhaisen elektronimusiikin outoja syntetisaattoriäänimaisemia tarjoillaan reippaasti. Herra Pii Poo lähestyy radioteatterimaisine äänimaisemineen pienoiskuunnelmaa – Loiri on kalana vedessä kuin Aladdinin lampun hengen roolia ennakoiden.

Vinkeä, älyllisesti aktivoiva puolituntinen.