Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Körttiradio keräsi kuulijoita

Päästäkseen osalliseksi Kiuruveden herättäjäjuhlien tunnelmasta ei välttämättä tarvinnut saapua konkreettisesti Kiuruvedelle. Erityisesti nettiradio tavoitti sanan alle kaipaavat ympäri maailman

Toista kertaa herättäjäjuhlilla käytössä ollut körttiradion nettiversio keräsi kuulijoita ympäri maailman aina Yhdysvaltoja myöten. Kuulijoita oli paljon jo lauantaina pidettyjen pääseurojen aikaan, mutta vielä enemmän kuulijoita sai sunnuntain messu.

- Koko jumalanpalveluksen ajan kuulijoita oli aika tasaisesti 400. Kuulijoita oli seitsemästä eri maasta, kaukaisimmat Taiwanista ja Hongkongista, herättäjäjuhlajärjestelijä Osmo Kangas kertoo.

- Vaikka meillä oli lauantain aikana ongelmia äänenlaadussa, on mahtavaa, että tekniikka antaa mahdollisuudet osallistua juhliin eri puolelta maailmaa.

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen kertoo idean takana olevan toive liikkeen tunnettuuden kasvattamisesta.

- On kovasti pohdittu, miten liikettä ja sen tunnettuutta voitaisiin parantaa. Radiointiin satsaamalla on toivottu, että ihmiset sitä kautta pääsisivät tutustumaan siihen, mitä me veisataan ja mitä me puhutaan.

- Ehkäpä kynnys lähteä itse juhlilla voisi madaltua.

Juntusen mukaan radioinnilla halutaan luonnollisesti palvella myös niitä, jotka eivät juhliin esimerkiksi vointinsa takia pystyneet osallistumaan

- Radion kautta olemme pystyneet palvelemaan ihmisiä paljon Kiuruvettä laajemmalla alueella. Se on toivottavasti ollut positiivinen asia.