Elossa 24h -ohjelmaa kuvataan KYSissä ja Nilsiässä

KYS on yksi Elossa 24h -ohjelman kuvauskohteista. Mukana on kaikkiaan 12 paikkakuntaa ja viisi yliopistollista keskussairaalaa. Juha Poutanen

Ansa Heinonen

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa KYSissä ja Nilsiän sairaankuljetuksen mukana pyörii huomiseen torstaiaamuun kello kuuteen saakka kameraryhmiä, jotka kuvaavat Elossa 24h -nimistä tv-ohjelmaa. Kuvaukset alkoivat keskiviikkoaamuna kello kuusi.

Elossa 24h -nimisen ohjelman tuotantotapa on ainutlaatuinen. Yhteensä sarjaa on tekemässä sata tv-ammattilaista, jotka tallentavat vuorokauden aikana 80 tarinaa.

He kuvaavat tapahtumia ja ihmiskohtaloita Suomen sairaaloissa ja terveydenhuollossa 24 tunnin ajan Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Hämeenlinnassa ja Nilsiässä.

Elossa 24h -ohjelma kertoo tositarinoita potilaista, omaisista ja hoitohenkilökunnasta. Lopputulos esitetään viikon aikana tammikuussa 2017.

Ohjelma perustuu ITV Studiosin brittiläiseen ohjelmaformaattiin Keeping The Nation Alive (2013), joka on toteutettu eri puolilla maailmaa, muun muassa Britanniassa, Tanskassa, Norjassa, Hollannissa, Kanadassa, Australiassa ja Irlannissa. Suomalaisen version tekee Yle TV1:lle ITV Studios Finland.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.