Poliisi oli varautunut isosti - Otanmäen mielenosoitus jäi vaisuksi

Suomi ensin -mielenosoitus Kajaanin Otanmäessä 15. syyskuuta 2016. Lehtikuva

STT

Satakunta mielenosoittajaa poliisin eristämän aitauksen sisäpuolella ja saman verran paikallisia asukkaita muovinauhojen ulkopuolella. Suomi ensin -liikkeen viime viikonlopun Kajaanin Otanmäessä tapahtuneen surmatyön johdosta masinoima mielenosoitus ei suuria kansanjoukkoja torstai-iltana surmapaikan läheisyydessä liikkeelle saanut.

Mielenosoittajien käyttämät puheenvuorot olivat teemaltaan tuttuja. Maahanmuuttajat ulos Suomesta ja Otanmäen vastaanottokeskuksessa lappu luukulle.

Poliisi oli varautunut tilanteeseen todella massiivisin turvatoimin. Paikalla oli kymmenkunta poliisiautoa, kaksi ambulanssia ja ensihoidon johtoauto. Kylmä syysilta viilensi kuitenkin tunteita niin, ettei ambulansseille ollut käyttöä.

 

Poliisilla pitkä matka

 

Aitauksen ulkopuolella asenteet maahanmuuttajia kohtaan olivat aavistuksen höllemmät, mutta vain aavistuksen. Lähes poikkeuksetta paikalliset asukkaat ihmettelivät sitä, kuinka Otanmäen kaltaiseen 600–700 hengen taajamaan voidaan perustaa 120 asukkaan vastaanottokeskus.

– Kun viime syksynä vastaanottokeskusta perustettiin, Kajaanin poliisi kertoi lehdessä, kuinka tämä paikka on heidän mielestään liian kaukana. Poliisilla on matkaa tänne 40 kilometriä. Nyt ollaan sitten nähty mitä tapahtuu, ikänsä Otanmäessä asunut ja surmatun miehen hyvin tuntenut mies pohdiskeli.

Mies ei halunnut kommentoida asiaa omalla nimellään, sillä tulehtuneessa tilanteessa kannanotot puoleen tai toiseen löytää aina edestään.

– Tämmöinen pieni kylä on liian pieni noin isolle joukolle. Päättäjien on pakko herätä tähän, nimettömänä pysytellyt mies jatkoi.

 

Kaksi turvapaikanhakijaa vangittuna

 

Kahden irakilaisen turvapaikanhakijan epäillään surmanneen sunnuntain vastaisena yönä 52-vuotiaan kajaanilaismiehen aivan Otanmäen taajaman keskustassa. Miesten epäillään myös ryöstäneen uhrinsa.

Kajaanin käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona vuonna 1988 ja 1997 syntyneet irakilaismiehet todennäköisin syin taposta ja kahdesta ryöstöstä epäiltynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut