Mustan Barbaarin äidin kohtelun tutkinta päättyi - syyttäjä: poliisi toimi oikein

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Hanna Puhakka on päättänyt, ettei Mustan Barbaarin äidin ja siskon kohtelusta käynnistetä varsinaista esitutkintaa, vaan poliisirikostutkinta päätetään tehtyyn esiselvitykseen.

Sen mukaan poliisi toimi tilanteessa lain mukaan.

Syyttäjä teki asiassa tutkinnanlopettamispäätökset vastikään.

Poliisin antamien selvitysten ja viiden ulkopuolisen todistajan lausuntojen perusteella tutkinnanjohtaja totesi, että poliisilla oli ulkomaalaislain mukaan toimivalta tarkistaa naisten henkilöllisyys.

Esiselvityksen mukaan poliisin toimia vastusteltiin, joten he käyttivät lieviä voimakeinoja eli esimerkiksi pitivät naisia kiinni ja lopulta laittoivat heille hetkeksi myös käsiraudat.

Esiselvityksen perusteella ulkopuoliset silminnäkijät eivät tehneet havaintoja naisten väittämistä väärinkäytöksistä kuten siitä, että poliisit olisivat nimitelleet äitiä rasistisesti tai kohdelleet  kovin ottein.

Asiassa ei epäillä ketään poliisia rikoksesta ja asian tutkinta päätetään.

Tapaus nousi laajaan julkisuuteen aiemmin tänä vuonna, kun tunnettu artisti Musta Barbaari kertoi siviiliasuisten poliisien pysäyttäneen hänen äitinsä ja siskonsa Helsingin keskustassa yöllä ja kysyneen heiltä passeja.

Musta Barbaari kertoi naisten kokeneen poliisien kohdelleen heitä väärin ja kovakouraisesti asian selvittelyn yhteydestä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut