Trump puheessaan: Meksikon rajalle muuri ja rikoksiin syyllistyneet pois maasta

STT

Arizonan Phoenixissa pitämässään puheessa Donald Trump lupasi kuulijoilleen, että hänen presidenttikaudellaan Yhdysvallat rakentaa muurin Meksikon rajalle. Hän myös toisti vakuutuksensa, että Meksiko maksaa muurin. Trumpin mukaan "meksikolaiset eivät tiedä sitä vielä, mutta he tulevat maksamaan muurin sataprosenttisesti".

Trump listasi Arizonassa pitämässään puheessa myös, että Yhdysvallat poistaa jatkossa maasta kaikki laittomasti rajan yli saapuvat ja poistamiseen asti heitä pidetään kiinniotettuina. Myös rikoksiin syyllistyneisiin ulkomaalaisiin on jatkossa Trumpin mukaan nollatoleranssi.

– Kutsukaa sitä karkottamiseksi tai miksi tahansa, mutta nämä ihmiset ovat ulkona, rikollisuus tulee loppumaan ja he ovat ulkona, Trump sanoi televisioidussa puheessaan.

Trump sanoi myös aikovansa peruuttaa presidentti Barack Obaman lupaamat armahdukset viidelle miljoonalle laittomasti maahan saapuneelle siirtolaiselle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut