Suomen Kuvalehti: Akateeminen kirjakauppa perii tuhansia euroja vierailtaan

Kaisu Lötjönen

Akateeminen kirjakauppa alkaa pyytää kustantajiltaan maksua kirjailijoidensa esiintymisestä, kertoo Suomen Kuvalehti. Lehden mukaan tapaus on poikkeuksellista Suomessa.

Kirjakauppa haluaa järjestää kaksi Huomenta Suomi -aamulähetystä Helsingin keskustan Kirjatalo-myymälästään syyskuun lopussa 2016.

Suomen Kuvalehden mukaan hinta kustantajalle on 1 000–2 000 euroa per kirja tai kirjailija. Etenkin pienille kustantamoille Akateemisen Kirjakaupan ”tarjous” näyttäytyy käsittämättömänä.

Tuhannen euron vierailumaksu tarkoittaisi käytännössä sitä, että kirjoista pitää ottaa isompi painosmäärä ja kirjoja pitäisi saada myös myytyä huomattavasti enemmän. Pienille kustantamoille taloudellinen riski on aivan liian suuri, lehti kirjoittaa.

MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila korostaa lehdelle, ettei Huomenta Suomi koskaan pyydä minkäänlaista maksua ohjelmassa esiintyviltä vierailtaan. Ohjelman sisällöt ja vieraat valitaan journalistisin perustein. Maksun kerääminen on Akateemisen Kirjakaupan ”idea”.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut