Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Bike park valittiin Tahkon ideakilpailun voittajaksi

Bike park valittiin Tahkon ideakilpailun voittajaksi. Next Tahko -ideakilpailu järjestettiin tänä kesänä seuraavan vetovoimatekijän löytämiseksi.

Kilpailuun tuli 431 ehdotusta, joista bike park -ideaa tai siihen läheisesti liittyvää maasto- ja alamäkipyöräilyn kehittämistä ehdotti 42 henkillöä. Heidän joukostaan arvottiin voittajaksi Lauri Lammi.

Lammin mielestä Tahkolla on paljon ainesta hyväksi bike park -keskukseksi. Tahkolla on jo olemassa ajettavaa, palveluita, tuolihissi ja lisäksi etäisyys ympäri Suomea on siedettävä.

- Lisäämällä eri tasoista ja - laatuista ajettavaa ja viilaamalla muita yksityiskohtia kuntoon on Tahkolla täydet mahdollisuudet kilpailla ulkomaalaisten kuuluisien bike parkkien rinnalla, Lammi uskoo.

Maasto- ja alamäkipyöräily eivät ole uusia asioita Tahkolle. Tahkolla järjestetään Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB. Lisäksi Savo MTB on jo tehnyt Tahkolle ensimmäiset alamäkireitit, jotka hyödyntävät laskettelurinteiden tuolihissiä.

Kilpailussa tulleet pyöräilyteemaiset ehdotukset vahvistivat Tahkolla virinneet puheet maastopyöräilyn mahdollisuuksista.

- Tahko on jo nyt pienimuotoinen maastopyöräilyn keskus ja jollain tasolla tämä oli jo huomattu myös Tahkon toimijoiden kesken. Next Tahko –kilpailu sai meidät kuitenkin huomaamaan myös maastopyöräilyn eri osa-alueiden kirjon ja siten tulee varmasti vaikuttamaan laajentavasti aiottuihin suunnitelmiin, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen summaa.