Pahoinpitelystä aivovamma - tekijä esitti oikeudelle lievennyksen ostamista tuomioonsa

Tuomio jäi voimaan, kun mies perui Itä-Suomen hovioikeuteen tekemänsä valituksen.

Asta Tenhunen

Kuopiolainen nainen menetti osan näöstään ja kuulostaan ja sai muistivaikeuksia, tasapaino-ongelmia ja vasempien raajojen käytön ongelmia rajusta pahoinpitelystä.

Pahoinpitelijä, kuopiolainen Matthias Schutt, 46, tuomittiin kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Tuomio on nyt lainvoimainen, sillä tuomittu vastikään perui Itä-Suomeen hovioikeuteen jättämänsä valituksen.

Tapaus oli käänteineen hyvin vakava ja erikoinen, sillä nainen vietiin ensin sairaalaan niin, että mies kertoi hänen kaatuneen.

Myöhemmin oikeudenkäynnin istuntoja lykättiin miehelle Niuvanniemen sairaalassa tehdyn mielentilatutkimuksen vuoksi. Se osoitti miehen olleen normaalisti syyntakeinen.

Lisäksi käräjäoikeudessa mies esitti vielä tuomioonsa alennusta rahalla: Hän kertoi maksaneensa naiselle 25 000 euroa korvauksia ja halusi oikeuden siksi lieventävän tuomiota.

Oikeuden mukaan lievennystä ei voi Suomessa ostaa.

Itse väkivallanteko sattui huhtikuussa 2015, kun nainen oli kyläilemässä Schuttin luona Kuopion Mölymäellä. Heille tuli riitaa ja tilanne eteni väkivallaksi, jossa mies potki naista ja ravistellen iski tämän päätä vasten lattiaa.

Nainen pelastettiin sairaalassa hätäleikkauksella, mutta hän sai aivoruhjeista vakavat, mahdollisesti pysyvät vammat.

Oikeus määräsi miehen maksamaan uhrilleen korvauksia pysyvästä haitasta, kärsimyksestä, sairaanhoitokuluista ja ansionmenetyksestä yli 55 000 euroa.

Mies passitettiin suorittamaan tuomiotaan Kuopion vankilaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut