Yle: Pentti Oinonen huolissaan perussuomalaisten kannatuksen romahduksesta - "Soinin otettava lusikka kauniiseen käteen"

Pentti Oinonen Kai Jäderholm

Jerri Koskinen

Savolaistaustainen kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on huolissaan perussuomalaisten kannatuksen laskusuhdanteesta. Ylen keskiviikkona julkaiseman mielipidemittauksen mukaan puolueen kannatus laski heinäkuussa yhdellä prosenttiyksiköllä ollen tutkimuksen mukaan nyt 7,6 prosenttia.

Oinonen kertoo Ylelle, että nyt on aika terästäytyä. Hänen mukaansa tämä koskee etenkin puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia.

– Puheenjohtaja Soinin on otettava lusikka kauniiseen käteen ja mietittävä, mitä oli ennen, eikä mentävä tuulten ja taivasten mukaan muiden puolueiden johdateltavaksi. Me nousimme kuusi vuotta sitten, kun puhuimme kansan kieltä ja ajoimme köyhän kansan asiaa, Oinonen sanoo.

– Jos pian ei siirrytä takaisin perussuomalaiseen politiikkaan, häviämme RKP:llekin. Jos kannatus tästä vielä laskee, olemme kohta satiaispuolue, hän jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut