Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri: Favourite English Strings

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Sakari Oramo jatkavat onnistuneiden levytysten sarjaa englantilaisella jousimusiikilla.

Levyn aloittaa Brittenin sarja vuodelta 1937 Variations on a Theme of Frank Bridge, johon kamariorkesterin kansanomainen, rouheampi ja hienostelematon soitto sopii kuin sade Englannin säähän. Esimerkiksi Bourrée classique samalla kunnoittaa perinnettä sekä antaa sille piristysruiskeen. Wiener Waltzerin soolo- ja tuttikohdat vievät kappaleen rytmisen kokonaisuuden herkullisesti yhteen.

Elgarin vuoden 1888 Serenadia kuunnellessa voi hyvin ymmärtää, miksi säveltäjä nimesi sen suosikikseen. Raikkaudessaan ihastuttava, ei tippaakaan imelyyden puolelle taipuva kappale! Orkesteri luo hengen crescendoja ja diminuendoja vaivattomasti käyttäen, ja kuulija voi lähes nähdä Oramon sulavasti johtamassa eteenpäin lipuvaa musiikkia hymynkare huulillaan. Vastaavaa tulkintaa ja sävelkauneutta edustaa Gerald FinzinRomanssi sekä lopulta ympyrän sulkevat Brittenin oppi-isä Frank Bridgen kansanlaulumuunnokset.

Favourite English Stringsissä on jokaisen kappaleen kohdalla selvästi pyritty löytämään sen sujuvin tulkintatyyli ja henki. En ihmettele enää, että britit syytävät jatkuvasti Sakari Oramolle palkintojaan.

Elina Salin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut