Salla Viikka voitti parhaan näytelmätekstin Lea-palkinnon

Iikka Taavitsainen

Vuoden 2015 parhaan näytelmätekstin Lea-palkinnon on voittanut helsinkiläinen Salla Viikka näytelmällään Aukko. 5 000 euron arvoinen palkinto luovutettiin hänelle Tampereen Teatterikesässä.

Valinnan teki näytelmäkirjailija Laura Ruohonen esiraadin valitsemista finalisteista.

– Aukko leikittelee ihmiselämän mittakaavan kohtuuttomuuksilla, Ruohonen kertoo valintaperusteissa tiedotteessa.

– Rakenteeltaan taidokas ja kieleltään hiottu teksti tarjoaa odottamattomia henkilöhahmoja ja häpeämättömän omintakeisen, mustan ja riemukkaan maailmanselityksen parhaan scifi-kirjallisuuden hengessä.

Salla Viikka (s. 1975) on näytelmäkirjailija, dramaturgi ja graafikko. Hän on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta dramaturgian laitokselta vuonna 2015. Ennen teatteriopintojaan hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa graafista suunnittelua.

Aukko sai kantaesityksensä Teatteri Takomossa 2015, ja se on hänen ensimmäinen ammattiteatterissa esitetty näytelmänsä ja samalla opinnäytteensä.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on jakanut Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään näytelmäkirjailijalle tekstin, ei siitä tehdyn esityksen perusteella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut