Kuopioon laajentumista suunnitellut salaperäinen Venäjä-radio lopetti yllättäen: "Häiriköintiä, painostusta ja uhkailua"

Janne Niiranen

Kuopioon laajentumista suunnitellut suomenkielinen Venäjän uutisia lähettävä Love FM kertoo Facebook-sivullaan lopettaneensa radiolähetykset jatkuvan häiriköinnin ja painostuksen takia.

Lauantaina iltapäivällä julkaistussa päivityksessä kerrotaan, että uhkailun ja painostuksen kohteena olisi ollut kanavan edustajien, hallituksen jäsenien ja toimittajien lisäksi heidän lähipiirinsä ja sukulaisensa.

Kanava syyttää Yleä ja muuta Suomen valtamediaa siitä, että Love FM on leimattu Venäjän propagandaradioksi ja että kaikki, jotka ovat olleet kanavan kanssa vähänkään tekemisissä, on saatettu huonoon valoon.

Love FM:n päätoimittaja Pasi Komsi kertoi Savon Sanomien haastattelussa lauantaina, että kanava haluaa tarjota venäläisen näkökulman.

-  Kuuntelijat saavat itse tehdä johtopäätökset. Kerromme rehellisesti, että uutisemme tulevat Venäjältä.

Komsi ei osaa kertoa, kuka valitsee ja suomentaa uutiset, mutta se on hänen mukaansa joku heidän Suomen tiimistään. Komsi katsoo suomennetut uutiset läpi ja laittaa ne järjestykseen.

Komsin mukaan Love FM:n omistaa yhdysvaltalainen Brady Ford. Hän ei itse ole ollut suorassa yhteydessä Fordin kanssa.

– Minut pyydettiin mukaan hommaan kiertoteitse suomalaisten henkilöiden kautta. Minua kysyttiin ensin lukemaan uutisia ja sitten päätoimittajaksi, että saatiin homma pyörimään.

Suomen lain mukaan julkaisijan täytyy määrätä julkaisulle vastaava toimittaja.

Komsin tiedon mukaan Love FM ei tee yhteistyötä venäläisten medioiden kanssa tai saa rahoitusta Venäjältä.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut