Merikotka pesii nyt myös suurten kaupunkien alueilla ja ehkä sisämaassa - yleisöltä kaivataan havaintoja

Merikotka kanta näyttää vakiintuneen vahvimmilla pesimäalueilla, WWF kertoo.

Tänä vuonna WWF:n laskennassa löydettiin 421 merikotkan poikasta. Merikotka oli käytännöllisesti katsoen katoamassa Suomen luonnosta 1970-luvulla. KSML

Teppo Koskinen

Merikotka leviää Suomessa myös sisämaahan, WWF Suomen merikotkatyöryhmä kertoo.

Tänä kesänä merikotkan pesä löydettiin Päijät-Hämeestä, mutta pesä ei selvinnyt kesäkuun alun myrskystä. WWF kaipaa nyt yleisöltä havaintoja, sillä erityisesti sisämaan reviirit syntyvät alueille, joilta merikotkatyöryhmän jäsenet eivät välttämättä osaa niitä etsiä.

Hyvä merkki merikotkan poikasista on saalista jaloissaan kantava merikotka. Myös toistuvasti samalla alueella kesäaikaan havaitut valkopyrstöiset merikotkat saattavat pesiä jossakin muutamien kilometrien säteellä, merikotkatyöryhmä opastaa.

WWF:n inventoijat löysivät tänä kesänä 421 merikotkan poikasta. Se on vähemmän kuin huippuvuonna 2014, mutta hiukan enemmän kuin viime vuonna.

Merikotkakanta näyttää vakiintuneen vahvimman pesimäkannan alueilla Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Merenkurkussa. Pohjois-Suomessa poikastuotto on pysynyt viime vuosina samalla tasolla, vaikka uusia pesiä on löytynyt myös kaukana suurilta järviltä, WWF kertoo.

Tämän kesän uutuutena ovat Helsingistä ja Turusta löytyneet merikotkan pesät. Pesät sijaitsevat kaupunkien saaristoalueilla. Turun pesältä on kuitenkin näköyhteys läheiselle asuinalueelle, WWF kertoo.

Merikotkan pesintähavaintoja voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen merikotka@wwf.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut