KL: Syksyn ja talven etelänmatkoja myydään nyt vauhdilla

Sää vaikuttaa paljon matkojen myyntiin.

Suomalaiset kaipaavat talvella etelän lämpöön. Matkatoimistojen mukaan matkojen myynti on tänä vuonna viime vuotta vilkkaampaa. Timo Nieminen

Iida Muhonen

Kauppalehden mukaan syksyn ja talven lomamatkoja myydään jo nyt täysillä. Valmismatkojen kysyntä on kasvamassa viime vuoteen verrattuna merkittävästi. Osa matkatoimistoista onkin lisännyt tarjontaa esimerkiksi syyslomaviikolle.

Finnmatkat on järjestänyt lisälentoja Kyprokselle syyslomaviikolle. Aurinkomatkojen mukaan kysyntä on kasvanut erityisesti Thaimaan ja Miamin matkojen osalta. Tjäreborg on varannut syyslomaviikon Kanariansaarten lennoille tavallista suuremmat koneet, sillä esimerkiksi Fuerteventura on jo myyty ensimmäiselle syyslomaviikolle loppuun.

Tjäreborgin syyslomakauden myynti on kasvanut viime vuoteen verrattuna tähän mennessä 5–6 prosentilla. Aurinkomatkat kasvatti ennakkoon kapasiteettiaan noin kymmenellä prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Sää on yksi tärkeimmistä matkojen myyntiin vaikuttavista tekijöistä. Sateinen ja vaihteleva keli tietää matkatoimistoille kiireitä.

– Jos juhannukseen asti sataa kissoja ja koiria, niin se pelastaa matkanjärjestäjille aina oikeastaan koko loppuvuoden, Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Lähde:

Kauppalehti

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut