Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso-Britannian hävittäjät lentävät kierroksia Suomen ilmatilassa nyt joka viikko

Iso-Britannian ilmavoimien Eurofighter-hävittäjät lentävät Suomen Hornet-hävittäjien kanssa lentokierroksia Suomen yllä nyt viikoittain.

Yhteiset lennot alkoivat vasta ja jatkuvat kesän yli aina elokuun loppuun asti.

Suomessa on totuttu siihen, että mantereen päältä nähdyt hävittäjät ovat omia lukuun ottamatta ennalta ilmoitettuja isoja vierailuja kuten Yhdysvaltain hävittäjien vierailua Rissalassa kesäkuussa.

Lähiviikkoina Hornetien ja Hawkien lisäksi osa hävittäjistä onkin brittien.

Iso-Britannian Eurofightereiden osallistuminen lentoihin usean viikon ajanjaksolla on Suomessa uutta. Ilmavoimien mukaan lennot lasketaan ilmataisteluharjoitteluksi ja niiden tarkoitus on koulutuksellinen, ei valvontatehtävä.

Lennoille osallistuu kerrallaan 2-4 Eurofighter-hävittäjää. Ne eivät laskeudu Suomeen, vaan lentävät Suomen kierroksen Naton lentotukikohdasta Viron Ämarista.

Suomalaisista mukana on 2-4 Hornetia tai joillakin kerroilla mahdollisesti myös Hawkeja. Koneet tulevat etenkin Karjalan Lennostosta Siilinjärveltä tai myös muista Ilmavoimien tukikohdista.