Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunakeitaalle varmistui paikka Kuopion satamasta

Kuopion Maljalahteen suunniteltava saunakeidas eteni keskiviikkona, kun kaupunkirakennelautakunta hyväksyi sen suunnitteluvarauksen.

– Olemme otettuja, että Lumo Nordic sauna-ravintola -konsepti valittiin suunnitteluvarauksen hakijoiden joukosta, Sauna Finlandian toimitusjohtaja Ville Iivonen totesi.

Petteri Tuominen jatkaa Sauna Finlandian edustajana Kuopiossa operaattori- ja yhteistyön suunnittelua.

Tuominen lupasi kertoa suunnitelmista tarkemmin lisää myöhemmin. Hän korosti, että puurakenteisen kohteen arkkitehtuurista tulee tasokas.

Antero Vartian ja Jasper Pääkkösen Helsingin Hernesaareen rakennuttama Löyly on ensimmäinen samaa konseptia hyödyntävä kohde.

Kuopion hanke on tulossa Kauppakadun jatkeena olevan aallonmurtajan päähän.

Tarkoituksena on hyödyntää paikallista ruokaa ja tehdä yhteistyötä paikallisten matkailutoimijoiden kanssa.

Kaupungilla on sataman alueelle kaupunginhallituksen hyväksymä käyttösuunnitelma, joka toimii jatkosuunnittelun pohjana. Kaupunki on myös jo aloittanut alueen tarkemman suunnittelun. Saunakeitaan suunnittelu on osa sitä.

Aallonmurtajaa aiotaan jatkaa ja leventää. Sen kylkeen tulee myös muun muassa ravintolalaivapaikkoja. Aallonmurtajan jatkaminen vaatii Kallaveden täyttöluvitukset. Täytöt tehtäneen aikaisintaan talvella 2017–2018. Jos etenee mahdollisimman nopeasti, saunakeitaan rakentaminen voi alkaa kesällä 2018.