Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso ilmasta käsin - Tältä Mölymäki ja uusi stadion voi näyttää tulevaisuudessa

Tänään on Kuopiossa yleisötilaisuus, jossa esitellään Mölymäen rakentamissuunnitelmia. Kyse on uudesta jalkapallostadionista, mutta myös Presidentinkadun oppilaitosalueen muuttamisesta uudeksi suureksi asuinalueeksi.

Kuopion Palloseuran pääomistaja, liikemies Ari Lahti antoi Savon Sanomien julkaistavaksi teettämänsä animaation, joka havainnollistaa, miltä Mölymäki voi tulevaisuudessa näyttää.

– Se on ikään kuin kopterivideo. Siitä näkee, miltä uusi stadion ja sen ympäristöön suunniteltu asuntorakentaminen näyttäisi ilmasta käsin.

Lahti ei itse pääsee yleisötilaisuuteen paikalle, sillä hän on parhaillaan Ranskassa seuraamassa jalkapallon EM-kisoja.

Kuopion uusi stadion on Arkkitehtitoimisto Jääskeläisen käsialaa. Sama toimisto suunnitteli hiljattain avatun Seinäjoen stadionin.

– Kuopioon tulee suljettu 6000-paikkainen stadion, jota kiertää valkoinen vaippa, joka yhtenäistää ja kaunistaa stadionin.

Stadionin yhteyteen liittyvän asuntorakentamisen yleisilmettä luomaan Lahti on palkannut helsinkiläisen HELT Arkkitehdit Oy:n. Kyseisen toimiston arkkitehdit voittivat viime syyskuussa Kuopion kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun Savon Koulutuskuntayhtymän oppilaitosalueen muuttamisesta asuinkerrostaloalueeksi. Voittajatyön nimi on Big Band Theory.

– Kun on samat arkkitehdit asialla, tulee Mölymäen yleisilmeestä yhtenäinen myös stadionin ympärillä. Tämä on miellyttänyt kaupunkia, kertoo Lahti.

Yleisötilaisuus Presidentinkadun ympäristön asemakaavamuutoksesta alkaa tänään keskiviikkona kello 18 Savon ammatti- ja aikuisopiston auditoriossa, Presidentinkatu 3. Tilaisuudessa esitellään Mölymäen asuntorakentamiseen, stadioniin, lähiliikuntapaikkaan ja paikoitusjärjestelyihin liittyvät suunnitelmat.