Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion satamaan suunnitellaan Hernesaaren Löylyn kaltaista saunakeidasta

Kuopion Maljalahteen on suunnitteilla Lumo Nordic -konseptiin perustuva saunakeidas. Antero Vartian ja Jasper Pääkkösen Helsingin Hernesaareen rakennuttama Löyly on ensimmäinen tätä samaa konseptia hyödyntävä kohde.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta saa kesäkuun 29. päivä käsiteltäväkseen Maljalahden aluetta koskevan suunnitteluvarauksen, jonka hakija on Sauna Finlandia Holding Oy, Lumo Nordic -konseptin kehittäjä. Varausta haetaan 1,5–2 vuodeksi.

– Tavoitteena on tuoda kuopiolaisille oma yhteinen olohuone ja laadukas perinteinen yleinen puusauna, jossa myös matkailijat voivat tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Olemme räätälöineet konseptiamme nimenomaan Kuopioon sopivaksi ja varmistaneet hankkeelle rahoituksen, kertoo Sauna Finlandian toimitusjohtaja Ville Iivonen.

Saunakeidas on tulossa Kauppakadun jatkeena olevan aallonmurtajan päähän. Myös aallonmurtajaa aiotaan jatkaa ja leventää.

Myös toinen taho on hakenut suunnitteluvarausta samalle alueelle ja samaan tarkoitukseen kuin Sauna Finlandia. Hakemus on jätetty 15.6.

Vararengasravintolat Oy, Real Albert Promotion Oy ja yksityishenkilö hakevat Kauppakadun jatkeelle tulevalle aallonmurtajalle suunnitteluvarausta sauna- ja ravintolamaailmaa varten.

Lisää aiheesta tiistain Savon Sanomissa.